שוק העבודה בניו זילנד מעדכן מעת לעת רשימת מקצועות נדרשים בתחומים שונים, כאשר הדרישות מגיעות באופן קבוע. חיפוש עבודה מישראל הוא אפשרי, ויחד עם זאת מאתגר. ניסיוננו בתחום מראה כי אלו המכינים את עצמם טוב יותר לקראת שלב זה מגדילים את סיכוייהם משמעותית במציאת התפקיד אותו ביקשו (שימו לב שהתפקיד מתאים לדרישות הסף האישיות שלכם דוגמת: שכר, שעות עבודה, מרחק מעיר גדולה, תנאים ועוד).
Brain Mobility מעוניינת לסייע ולשפר את אחוזי ההצלחה שלכם בחיפוש עבודה!
1 – הכינו לעצמכם קורות חיים מתאימים לפורמט המקומי
תחילה, אחד הדברים החשובים שתעשו הוא לשנות את פורמט קורות החיים מישראלי לניו זילנדי, הסיכוי שמישהו יציץ בקורות החיים בפורמט ישראלי הוא קלוש ולכן עדיף להיערך בהתאם. בניו זילנד "נותנים משקל" לסיפור המקצועי של אותו מועמד דרך קורות החיים. התפקיד שלכם הוא לשקף את ניסיון העבר שלכם, מה הכישורים שלכם, מה למדתם, ובייחוד- מהו ערך המוסף שאתם מביאים אתכם לעבודה. יש לצרף מכתב נלווה שיתמצת את הניסיון המקצועי שלכם בשפה אישית ומכרתית. כאשר יהיו בידכם קורות חיים משודרגים ומותאמים תוכלו להתחיל בחיפוש האמיתי דרך חברות השמה ומחלקות משאבי אנוש לחברות שאתם רוצים לעבוד בהן.
Brain Mobility *משתפים פעולה עם כותבת קורות חיים מקצועית בעבור ניו זילנד
2 – בדקו עם סוכן הגירה מורשה אם המקצוע שלכם ברשימת המקצועות נדרשים
רצוי לקבוע שיחת הכנה לאבחון זכאות וייעוץ ראשוני עם סוכן הגירה מורשה על מנת להבין טוב יותר את המסע שלכם לעבר הוויזה הנדרשת, ובמבט עתידי, אף לעבר התושבות. חשוב להבין לעומק את דרישות הוויזה, לזהות ולאמת יחד עם הסוכן את מאפייני המקצוע שבחרתם, וכן לבצע בדיקה האם הוא מוגדר כמקצוע נדרש.
3 – הכנו את עצמכם לראיון ב ZOOM.
כאשר מגיעים לשלב הריאיון, לרוב הוא ייערך דרך זום או פלטפורמה אחרת. מעסיקים ירצו להתרשם כיצד אתם מבטאים במילים את הניסיון שלכם ואת הכישורים הרלוונטיים לעבודה. שימו לב שאתם מביאים את עצמכם בצורה כנה ואמתית. ערכו את הריאיון בחדר ללא רעשים, התלבשו בצורה מכובדת, והתייחסו אליו כאילו היה פנים מול פנים.
4 – הירשמו לאתרי חיפוש עבודה
ניתן ליצור פרופיל מקוון באתרים חיפוש עבודה ולהעלות את קורות החיים שלכם.
5 – גישה ישירה למעסיקים דרך אתרי החברה או באמצעות פתיחת חשבון בלינקדין
80% מהמשרות בניו זילנד כלל לא מפורסמות, כדי להגדיל את הסיכוי שלכם למצוא עבודה שאתם רוצים, אנו ממליצים ליצור קשר אישי עם האחראי מקצוע/מנהל התחום. גישה ישירה מוערכת יותר ומעידה על יוזמה, רצון ומוטיבציה נכונה. אם הגעתם לניו זילנד תוך כדי החיפוש, פגישה פיזית עדיפה אף יותר. היה והגעתם לאיש הקשר הנכון, השתדלו לא לקרוא לזה 'פגישה' כיוון וזה נשמע רציני מידי, תוכלו לקבוע זמן קפה ביחד, משהו קליל יותר, לחצי שעה לכל היותר. במידה והמעסיק יאריך אתכם – תדעו שהולך לכם. מבחינתכם מדובר בראיון עבודה לכל דבר, תגיעו בלבוש הולם, תחייכו, בתחילת הפגישה לחצו את היד והישירו מבט לעיניי המעסיק. בהמלצה, התחילו וספרו מעט על עצמכם בפן האישי טרם החלק המקצועי. בסיום, לחצו את היד ושלחו מייל תודה. במידה ולא יצרו עמכם קשר עד שבועיים, אתם יכולים לבדוק מה הסטטוס בעצמכם.
6 – התחילו את חיפוש העבודה שלכם ושפרו את האנגלית… זה לוקח זמן
רמת האנגלית והתקשורת הבין אישית שלכם באנגלית ישחקו תפקיד משמעותי במציאת עבודה. כדי לשפר את הכישורים שלכם באנגלית ולהתחיל בצורה טובה יותר, אנו מציעים שתאמנו את עצמכם או תפנו לבתי ספר באנגלית מדוברת לחידוד השפה ויצירת ביטחון.
7 – אל תתביישו לבקש עזרה
מציאת עבודה אינה דבר פשוט ודורשת מאמץ, אורך רוח וסבלנות, שלא לדבר על העובדה כי המשרה מחוץ לישראל. קיים שפע של משאבים זמינים כדי לעזור לכם בהליך החיפוש – אל תחששו לנצל אותם. חברות השמה, קשרים עם ישראלים, אתרי חברות, פייסבוק, פורומים מקצועיים וכו' הם ה-מקום לשאול שאלות ולקבל אינפורמציה. תרגלו את מיומנות המכירה שלכם והכירו אנשים חדשים.
8 – התחילו גם בעבודה ברמה נמוכה יותר -ותרו על האגו ורכשו ניסיון מעשי מקומי
יכול להיות ואתם בעלי ידע, מנוסים ובעלי סמכות מקצועית, על כן בארץ אתם מוכנים היטב לשוק העבודה. בניו זילנד תרגישו עם פחות ניסיון בעבודה מקומית, לכן הנמכה של התפקיד היא דרך מצוינת להתחיל להכיר את הסביבה, להבין את מפת העבודה, וגם ליצור קשרים חדשים. היתרון – תצברו ביטחון לדבר אנגלית, תרגישו בנוח ותבינו יותר את השוק.
הורידו את הערכה שלנו לחיפוש עבודה באוסטרליה וניו זילד 2022- לחצו כאן
לידיעתכם:הצעות אלו לא מבטיחות עבודה אלא רק משפרות את הסיכוי למצוא אותה בצורה יעילה ומקצועית יותר**