ההבדלים העיקריים בין ויזות ההשקעה E2 ו EB-5
ויזת E2 הייתה עד כה הבחירה הפופולרית בקרב ישראלים, אך כעת, עם האפשרות החדשה לויזת EB-5 המנוהלת על ידי חברה מובילה ומוכרת בעולם, ההבדלים בין השתיים הפכו למשמעותיים במיוחד. השיקול להשקיע במסלול המוביל לתושבות קבע עשוי להתגלות כהחלטה משתלמת בטווח הארוך, הן מבחינת היציבות הכלכלית והן מבחינת ההזדמנויות הגלובליות שהגרין קארד מציע.
המטרה של מאמר זה ליצור לכם הבנה טובה יותר איזו ויזה היא הטובה ביותר עבורכם.
אנחנו מכסים את השירות רק עבור 5EB שהיא הויזה הישירה לתושבות קבע.
אם יש לכם שאלות על כל אחד מהנקודות שנכסה, אתם מוזמנים לשלוח אליי מייל ל yair@www.brain-mobility.com .
עכשיו, בואו נתחיל…
קודם כל בויזת E2 המשקיע הוא היזם בעצמו והוא ממש חייב להיות מעורב בעסק שיקים בעוד שויזת EB5 מנוהלת על ידי חברה שמבצעת את הפרוייקטים וההשקעה עבורך במסגרת פרוייקטים מאושרים לויזת ההשקעה של ממשלת ארה"ב. זאת השקעה פאסיבית שלך שהתמורה שלה לאחר כמה שנים היא תושבות קבע. הכסף מוחזר עם סיום הפרוייקט שנמשך סביב 5 שנים.
הנה ההבדלים העיקריים בין ויזת EB-5 לויזת E-2:
1.סוג הוויזה והסטטוס
ויזת EB-5: מסלול להשגת גרין קארד (תושבות קבע) בארצות הברית. ויזת EB-5 מאפשרת למשקיע, לבן/בת זוגו ולילדיהם מתחת לגיל 21 לקבל גרין קארד ולהתאזרח בהמשך.
ויזת E-2: ויזה זמנית למשקיעים ממדינות שיש להן אמנה כלכלית עם ארה"ב. ויזת E-2 אינה מספקת מסלול ישיר לקבלת גרין קארד או תושבות קבע, אך ניתן להאריך אותה כל עוד העסק פעיל ומרוויח.
2.סכום ההשקעה
ויזת EB-5: מחייבת השקעה מינימלית של 800,000 דולר באזורי פיתוח כלכלי (Rural Area) . הפרויקטים שאנו מפנים לקוחות הם בהשקעה של 800 אלף דולר כי כולם מושקעים באזורי פיתוח.
ויזת E-2: אין סכום השקעה מינימלי מוגדר, אך הסכום צריך להיות משמעותי ולהוכיח יכולת לקיים ולפתח את העסק בארצות הברית. לרוב מדובר בכמה מאות אלפי דולרים. סכום ההשקעה אינו מוגדר וקבוע ויכול אף להשתנות בהתאם למדינה והאזור בהם יושקע ההון אך ניתן לומר שמדובר על מאות אלפי דולרים.
3.דרישות העסק וההשקעה
ויזת EB-5: ההשקעה צריכה להוביל ליצירת לפחות 10 מקומות עבודה חדשים לעובדים אמריקאים בתוך שנתיים. הדרישה הזו מכוסה על ידי החברה האמריקאית המובילה את הפרוייקט. המשקיע לא צריך להיות מעורב בכך או לדאוג לדרישה זו.
ויזת E-2: דורשת השקעה בעסק פעיל ומרוויח, אבל אין חובה ליצור כמות ספציפית של מקומות עבודה, אלא להראות שהעסק יכול לספק הכנסה מספקת למשקיע ולמשפחתו.
מי יכול לקבל ויזת E-2?
ויזת E-2 מיועדת לאזרחים ממדינות שיש להן אמנה כלכלית עם ארצות הברית, כמו ישראל. כדי להיות זכאי לוויזת E-2, על המבקש להיות אזרח מדינת ישראל ולהשקיע השקעה משמעותית בעסק קיים או בהקמת עסק חדש בארה"ב. חשוב שהעסק יהיה פעיל ומתפקד לפני הגשת הבקשה. בעת הגשת הבקשה, יש להציג הוכחות לפעילות העסקית, כגון:
- תוכנית עסקית מפורטת
- חוזים עם ספקים או לקוחות
- חוזה שכירות של משרדים או שטחים עסקיים
- מלאי קיים או עדויות אחרות לניהול עסק פעיל
- מהם התנאים לקבלת ויזת E-2?
על מנת לקבל את ויזת E-2, יש לעמוד בתנאים הבאים:
- השקעה משמעותית: על המשקיע להראות שהשקיע סכום משמעותי ביחס לעלות הכוללת של הקמת עסק חדש או רכישת מיזם קיים בארה"ב.
- יכולת לתמוך בתפעול העסק: ההשקעה צריכה להיות מספקת כדי להבטיח את תפעולו התקין של העסק ואת הצלחתו הכלכלית.
- בעלות ושליטה: על המשקיע להיות בעל שליטה משמעותית על העסק. לפחות 50% ממיזם ההשקעה צריכים להיות בבעלותו או בשליטתו התפעולית.
מדינות זכאיות
ויזת EB-5: פתוחה לכל הלאומים ואין מגבלות הקשורות למדינות מוצא.
ויזת E-2: זמינה רק לאזרחי מדינות שיש להן אמנה כלכלית עם ארצות הברית. ישראלים זכאים לוויזת E-2, אך אזרחי מדינות אחרות עשויים שלא להיות זכאים.
5.משך השהות
ויזת EB-5: מעניקה גרין קארד, שמאפשר מגורים קבועים בארצות הברית. לאחר חמש שנים ניתן להגיש בקשה לאזרחות. ניתן להגיש בקשה לזכויות עבדוה עוד שהתהליך מתנהל וכך לעבוד בארה"ב. לפני הגרין קארד הקבוע ניתן לקבל גרין קארד זמני. 5 שנים לאזרחות נספרות מקבלת הגרין קארד הזמני.
ויזת E-2: היא ויזה זמנית שניתנת לרוב לשנתיים, אך ניתנת להארכה ללא הגבלת זמן כל עוד העסק ממשיך לפעול ולהיות רווחי.
6.מגבלות עבודה
ויזת EB-5: מעניקה חופש מלא לעבוד בכל תחום או לפתוח עסקים נוספים.
ויזת E-2: מגבילה את המשקיע לעסק שבו בוצעה ההשקעה, אך בן/בת הזוג יכולים להגיש בקשה לאישור עבודה בארה"ב.
בהתאם לצרכים וההון הזמין, הבחירה בין ויזת EB-5 לוויזת E-2 עשויה להשתנות, כאשר EB-5 מתאימה למי שמחפש מסלול ישיר לגרין קארד, ואילו E-2 מתאימה למי שמעוניין בגמישות וזמינות בתנאים שונים.
עוד הבדלים אולי במלים אחרות והתייחסות אחרת:
מפת דרכים של מה שנכסה:
- ויזת לא-מהגר מול ויזת מהגר
- דרישת מדינת האזרחות
- סכום השקעה מינימלי
- יצירת מקומות עבודה
- מקור הכספים
- לוח זמנים
- הרשאת עבודה
- ויזת לא-מהגר מול ויזת מהגר
ההבדל הראשון והמרכזי בין ויזת E2 לוויזת EB-5 הוא שוויזת E2 היא ויזת לא-מהגר, ווויזת EB-5 היא ויזת מהגר.ויזות לא-מהגר הן זמניות ואינן מובילות ישירות לגרין קארד.
וויזות מהגר כמו 5EB מובילות לגרין קארד ולמעמד של תושב קבע חוקי בארה"ב.
בשפה פשוטה זה אומר שעם ויזת EB-5 אתם זכאים לקבל גרין קארד ולהפוך לתושבים קבועים חוקיים.
מאידך,עם ויזת E2, תוכלו עדיין לחיות ולעבוד בארצות הברית בזמן שאתם במעמד חוקי, אך הוויזה שלכם לא תוביל ישירות לגרין קארד. כדי לעבור מוויזת E2 לגרין קארד, תצטרכו ל"עדכן מעמד" למעמד ויזת מהגר, או להגיש בקשה לוויזת מהגר.
גם בגלל שוויזת E2 היא ויזת לא-מהגר, דרוש לכם להיות בעלי "כוונה לעזוב" את ארה"ב כאשר מסתיים מעמד ה-E2 שלכם.
ויזת EB-5 אינה דורשת מכם להיות בעלי כוונת עזיבה מארה"ב.
- סכום השקעה מינימלי
ההבדל המשמעותי הבא בין ויזת E2 לבין ויזת EB-5 הוא סכום ההשקעה המינימלי.
עבור ויזת EB-5, עליך להשקיע מינימום של של $800,000 באזור תעסוקה נדרש ובאזורי פריפריה .RURALאזור תעסוקה ממוקד הוא אזור עם אבטלה גבוהה או אזור כפרי. ההשקעות של הנלי מתמקדות באזור כפרי RURAL כי שם התהליכים לסיום הפרוייקטים קצרים יותר ולוקחים עד 5 שנים.
לעומת זאת, ויזת E2 לא מחייבת סכום השקעה מינימלי קבוע. לקבלת ויזת E2, עליך להשקיע סכום "משמעותי" בעסק אמריקאי. התקנות לא מגדירות במדויק סכום מינימלי שנחשב כמשמעותי. במקום זאת, סכום ההשקעה המינימלי עבור ויזת E2 מבוסס על "מבחן פרופורציונליות." כלומר, סכום ההשקעה שלך יושווה לסכום ההשקעה הכולל של עסק קיים דומה. עבור עסקים זולים יותר, ההשקעה שלך צפויה להיות חלק גדול יותר מהעלות הכוללת של העסק. עבור עסקים יקרים יותר, ההשקעה שלך יכולה להיות חלק קטן יותר מהעלות הכוללת של העסק /מדובר בכל מקרה על מאות אלפי דולרים של השקעה עסקית ורצוי שתהיה רווחית!
- יצירת מקומות עבודה
ההבדל המשמעותי הבא בין ויזת E2 לויזת EB-5 נוגע ליצירת מקומות עבודה.
לקבלת ויזת EB-5, עליך ליצור 10 משרות מלאות לעובדים אמריקאים. משרות אלו חייבות להיווצר לפני קבלת גרין קארד קבוע. משקיע במסלולים שאנו מציעים לא מתעסק עם זה כיוון שהחברה הקבלנית בארה"ב כחלק מהפרוייקט אחראית לכך. המשקיע רק בוחר את הפרוייקט המועדף עליו מתוך 2 או 3 שמוצעים לו עם החברות הטובות והבטוחות ביותר בשוק זה ( קרוב ל- 100% הצלחה בגמר פרוייקטים ואיתנות פיננסית מהימנה)
לקבלת ויזת E2, אין דרישה פורמלית ליצור מקומות עבודה. במקום זאת, עליך להראות שהעסק שאתה משקיע בו אינו "שולי." עסק שולי הוא עסק שאין לו יכולת נוכחית או עתידית להפיק מספיק הכנסה כדי לספק מעבר לרמת חיים מינימלית עבור המשקיע ובני משפחתו.כך, כדי לעמוד בדרישת השוליות לויזת E2, ניתן להראות שהעסק יפיק מספיק הכנסה לספק מעבר לרמת חיים מינימלית לך ולבני משפחתך. ניתן גם להראות שהעסק יזדקק לשכור עובדים אמריקאים ובכך להשפיע בצורה חיובית על הכלכלה האמריקאית. זאת הופכת להיות דרישה לגיטימית.
- מקור הכספים
עבור ויזת E2 וויזת EB-5, נדרש להראות שהכספים שהשקעתם הושגו בצורה חוקית. דוגמאות למקורות חוקיים לכספים כוללות:
- רווחים מעבודה חוקית
- רווחים ממכירת נכס
- רווחים ממכירת עסק
- מתנה
- הלוואה
ועוד..
בעוד ששתי הויזות דורשות שהכספים יבואו ממקור חוקי, הדרישה נאכפת בקפדנות יתרה עבור ויזת EB-5. עליך להיות מוכן לספק הרבה מסמכים המוכיחים בדיוק כיצד הכספים שלך הושגו. לכן עבודה עם משרד מקצועי מלווה כמו הנלי פרטנרס ואנשי הקשר בארה"ב מקל מאוד על חלק זה בתהליך.
- לוח זמנים
ההבדל המשמעותי הבא בין ויזת E2 לויזת EB-5 הוא הזמן שלוקח לקבל את הויזה.
קבלת ויזת EB-5 לוקחת זמן רב יותר מויזת E2. התהליך של EB-5 הוא ארוך יותר ומרובה שלבים אולם ניתר כבר לאחר כמה חודשים להיכנס לארה"ב על מעמד זמני ולהתחיל לעבוד אם מבקשים זכויות עבודה. את הגרין קארד הזמני מקבלים תוך מסחר חודשים ואת הקבוע עד שנתיים לאחר מכן שאתם כבר בארה"ב כמובן.
- אישור עבודה
ההבדל המשמעותי הבא בין ויזת E2 לויזת EB-5 נוגע ליכולת לעבוד בארה"ב.
שתי הויזות מאפשרות עבודה בארה"ב, אך היקף העבודה משתנה:
עם ויזת E2, כמשקיע העיקרי, אתה רשאי לעבוד רק בעסק ה-E2.
עם ויזת EB-5, אתה רשאי לעבוד בכל חברה ויכול לפתוח עסק עצמאי, מיזם או השקעה נוספת
בני הזוג שלך יכולים גם לעבוד בכל חברה עם שתי הויזות.
לסיכום:
ישנם 7 הבדלים עיקריים בין ויזת E2 לויזת EB-5:
- ויזת E2 היא ויזה שלא מאפשרת הגירת קבע היא זמנית ותלויה בשלבים. ויזת EB-5 היא ויזה לתושבות קבע המקנה GREEN CARD בהלך מובנה ומוסדר.
- ויזת E2 זמינה רק לאנשים עם אזרחות של מדינה עם אמנת E2 עם ארה"ב. ויזת EB-5 אינה מוגבלת למדינות מסוימות.
- ויזת EB-5 דורשת השקעה מינימלית של $800,000. ויזת E2 דורשת השקעה "משמעותית" ללא סכום מינימלי קבוע.
- ויזת EB-5 דורשת יצירת 10 משרות מלאות לעובדים אמריקאים. דרישה המתבצעת על ידי החברה הקבלנית המבצעת את הפרוקייטים עבור הממשל כך שהמשקיע לא מתעסק עם דרישה זו והנחת העבודה כי היא מתקיימת בכל פרוייקט שקביל אישור . ויזת E2 לא דורשת יצירת משרות אלא שהעסק לא יהיה "שולי."
- בויזת EB-5 תהליך ההשקעה והעסקה העובדים יכול להיות מנהל על ידי צד שלישי כמו מרכזים אזוריים ופרוייקטים מיוחדים בליווי חברה כמו הנלי פרטנרס שמנהלת את כל המהלך עבורך. בויזת 2E אתה נושא באחריות מלאה להקים עסק, להשקיע ואף חשוף להפסדים משמעותיים עקב הפסדים ועדיין לא מקבל תנאי תושבות.
- קבלת ויזת E2 מהירה יותר מקבלת ויזת EB-5 אולם ב ואחרונה יש תושבות ושווה לחכות ולבצע את כל השלבים. באמצעות הנלי פרטנרס התהליך מהיר יותר.
- עם ויזת E2 ניתן לעבוד רק בעסק ה-E2, בעוד עם ויזת EB-5 ניתן לעבוד בכל חברה.
לאחר קריאת 7 ההבדלים בין ויזת E2 לויזת EB-5, אם יש לכם את הסכום המבוקש לויזת EB-5 ואין לכם רצון ל לפתוח ולנהל עסק בעצמכם ולסכן סכום משמעותי בסיכונים עסקיים ללא ניסיון , אז כדאי לכם לשקול את המסלול המנוהל וההשקעה הפאסיבית של הנלי פרטנרס כי למרות הסכום הגבוה לכאורה התהליך מקנה בחובו אפשרויות נרחבות עבורכם וגם ניהול הסיכונים מפחית את רמות הסיכון שלכם למינימום.
היתרונות והחסרונות של ויזות ההשקעה השונות
במצב בו קיימת זכאות ליותר מוויזה אחת ועומדות בפני המשקיע הזר מספר אופציות, כיצד יש לבחור את הוויזה המתאימה ביותר? יש לציין, כי כל הליך והיתרונות שלו.
היתרונות והחסרונות של ויזת EB-5
היתרון הבולט של ויזת EB-5 מהווה העובדה שמשקיע הזר מקבל מעמד של תושבות קבע (גרין קארד). אמנם, יש לשים לכך שבהתחלה מקבלים רק גרין קארד מותנה בתוקף לשנתיים בלבד. את הגרין קארד המותנה מקבלים על ידי הוכחות סבירות כי הפרויקט בו משקיעים יוכל להעסיק את מספר הנדרש של העובדים. הבעייתיות היא שהפרויקט יצטרך לדאוג להעסקת העובדים תוך שנתיים ימים, ואם הוא לא יעשה כן, אזי הגרין קארד יבוטל.
כמובן, שעל המשקיע הזר לחיות בפועל בארה"ב. הוא אינו רשאי להשתמש בגרין קארד רק לצורך עבודה או נסיעות. המשקיע חייב לקבוע את מרכז החיים שלו בארה"ב, ולשם כך הם צריכים לשהות בארה"ב לפחות 180 ימים בכל שנה, אלא אם כן, הם קיבלו היתר לכניסה חוזרת.
כמו בכל המקרים בהם מקבלים גרין קארד, תמיד קיים סיכון שהוא יישלל עקב שימוש בו לרעה (לדעת רשויות ההגירה). כך, למשל אם המשקיע הזר מתגורר מחוץ לגבולות ארה"ב יותר מדי זמן, או אם הוא עובר על החוק או אם אפילו לא מודיע בזמן לרשויות ההגירה על שינוי הכתובת שלו, אזי הוא עלול להיות מגורש מארה"ב.
יחד עם זאת, אם המשקיע הזר שומר על הגרין קארד שלו כחוק במשך חמש שנים ומתגורר בארה"ב ברציפות במהלך אותה תקופה (השנתיים הראשונות עם הגרין קארד המותנה גם נכללות בתקופה זו), הוא יהיה זכאי להגיש את בקשתו לקבלת אזרחות אמריקאנית.
היתרון נוסף הוא שכל עוד יש למשקיע את הכסף להשקיע והוא יכול להוכיח שהוא נמצא בתהליך השקעה בעסק הפועל למטרת רווח, הוא לא חייב להיות בעל הכשרה עסקית או לבוא עם ניסיון מסוים בתחום. המשקיע יכול לבחור להשקיע את כספו בפרויקטים בכל מקום בארה"ב, ואם הוא השקיע דרך המרכזים המקומיים, אזי הוא גם לא צריך לשמור על ההשקעה שלו ולא חייב להישאר מעורב באופן פעיל בעסק בו הוא השקיע.
לאחר קבלת הגרין קארד, המשקיע יכול לעבוד בכל מקום שירצה או לא לעבוד בכלל. זהו יתרון מובהק עבור אנשים שרק רוצים להגיע לארה"ב ולא לעבוד, או שרוצים לעבוד כשכיר במשרה שבדרך כלל לא מזכה בקבלת ויזת עבודה. כמו כן, זהו יתרון גם עבור אנשים שרוצים לנהל עסקים או להשקיע בארה"ב בתנאים שגם לא מזכים בקבלת ויזה כלשהיא.
מצד שני, דווקא העובדה שאין שליטה על ההשקעות יכולה להיות בעיני משקיעים אחדים חסרון. שכן, הרבה משקיעים אוהבים להיות בשליטה רבה יותר על כספם. עבור משקיעים כאלו, מומלץ לבחור במסלול של EB-5 המאפשר למשקיע לנהל בעצמו את העסק שלו – עם הדרישה להעסיק לפחות עשרה עובדים אמריקאנים במשרה מלאה.
בניגוד למשקיעים עם ויזת E-2, משקיע עם ויזת EB-5 לא חייב לעזוב את ארה"ב בפרקי זמן קבועים, והם יכולים לנהל את העסק שלהם ללא כל מגבלות ויזה. הם לא צריכים לדאוג לחידושים חוזרים ונשנים של הוויזה – עם הסיכון לקבל סירוב.
יתרון נוסף הוא בן הזוג של המשקיע הזר וילדיו הלא נשואים מתחת לגיל 21, רשאים לקבל גם כן גרין קארד מותנה (ולאחר מכן גם קבוע) בתור קרובי משפחה נלווים. משקיעי EB-5 ובני משפחתם יכולים ליהנות בחופשיות מהיתרונות הרבים של מגורים קבועים בארה"ב. הילדים חופשיים לעבוד או ללמוד בבית הספר שיבחרו, והם זכאים למלגות ושכר לימוד מסובסד.
לעניין החסרונות, אחת מהדרישות של התכנית EB-5 היא הדרישה להצהיר על כל ההכנסות ברחבי העולם ועל כל הנכסים בארה"ב לצורכי המס. זהו דבר שצריך לקחת בחשבון.
כמו כן, אחד מהחסרונות הגדולים של הוויזה EB-5 מהווה הסיכון שבהשקעת סכומים גבוהים בפרוייקטים שלא מבטיחים את ההשקעה מטעם ממשלת ארה"ב. יחד עם זאת, אם לעבוד כמו שצריך ולבחור בפרויקטים הנכונים אזי אפשר יהיה להפחית את הסיכון באופן משמעותי. רוב מוחלט של הפרוייקטים של החברה שאנו משתפים עימה פעולה החזירו למשקיעים את הכסף בתום התקופה.
היתרונות והחסרונות של ויזת E-2
אחד מהיתרונות של ויזת E-2 הוא שבאמצעות השקעה יחסית קטנה, ניתן לקבל מעמד חוקי בארה"ב. אמנם, לא מדובר בתושבות קבע, אבל מבחינה פרקטית, המעמד מאפשר למשקיע לעבוד באופן חוקי בארה"ב, לנסוע באופן חופשי וגם אפשר להאריך את המעמד אין ספור פעמים – כל עוד העסק ממשיך להתקיים ומצליח. כזכור, ניתן לקבל את הוויזה הן על בסיס פתיחת עסק חדש לחלוטין והן על ידי רכישת עסק קיים.
יתרון נוסף, הוא שבן הזוג של המשקיע E-2 וילדיו מתחת לגיל 21 יקבלו ויזות נגזרות. בן זוגו של בעל הוויזה E-2 מקבל מעמד המאפשר לו לעבוד בארצות הברית ללא כל מגבלות. כמו כן, כמובן גם ילדיו הקטינים של המשקיע מקבלים מעמד חוקי בתור קרובי משפחה נלווים והם רשאים ללמוד בבתי הספר שיבחרו, אם כי הם לא רשאים לעבוד. יש לציין, כי במדינות רבות בתוך ארה"ב, הילדים יהיו גם זכאים לשכר לימוד מסובסד.
עוד יתרון נוסף מהווה העובדה שהמשקיע רשאי להישאר מחוץ לארה"ב למשך זמן לא מוגדר, ועדיין להיכנס לאחר מכן מחדש לארה"ב עם ויזת E-2 שלו – בהנחה שהיא בתוקף.
בין החסרונות של הוויזה נמנים הדברים הבאים:
– רק אזרח של מדינה חתומה על אמנת השקעות עם ארה"ב זכאי להגיש בקשה לקבלת ויזת E-2. יצוין, כי קיימות מעל ל-75 מדינות שכבר חתמו על האמנה;
– אין מעבר ישיר מוויזת E-2 לקבלת הגרין קארד. על המשקיע לעזוב את ארה"ב ברגע שהעסק שלו הפסיק להתקיים, גם אם עדיין לא פג התוקף של ויזת E-2 שלו. אם הוא רוצה להישאר בארה"ב – הוא צריך לדאוג לוויזה מתאימה מבעוד מועד. יש לציין, כי כמובן בעלי ויזות E-2 אינם זכאים גם להטבות מסוימות מהן נהנים תושבי קבע חוקיים;
– יש צורך מתמיד לבקש הארכת הוויזה, עם הסיכון לקבל סירוב במקרים בהם העסק לא מצליח או הוא על סף קריסה;
– בדרך כלל, בכל כניסה לארה"ב מאפשרים למשקיע שהייה למשך שנתיים או שלוש שנים (תלוי במדינה הספציפית) גם אם הוויזה עצמה תקפה ליותר זמן. הנסיעות לעניין זה, עלולות להיות יקרות, במיוחד עבור משפחות גדולות;
– המשקיע חייב לעבוד אך ורק בעסק שלו אשר שימש כבסיס לקבלת ויזת E-2;
– כשילדיו של המשקיע יגיעו לגיל 21 הם יצטרכו לדאוג לוויזה מתאימה משל עצמם או לעזוב את ארה"ב;
– אם מבצעים את ההליך מתוך ארה"ב (לא מומלץ) אז לא ניתן לצאת מארה"ב, שכן ברגע שיוצאים יהיה צורך להגיש את כל התיק מחדש;
לסיכום: שתי הויזות טובות ,הרבה תלוי במטרות של המשקיע ובהונו האישי:
שאלות ותשובות
1. אז מהי ויזת EB-5?
תשובה
ויזת EB-5 היא תוכנית הגירה על בסיס השקעה בארצות הברית, המאפשרת למשקיעים זרים לקבל גרין קארד בתמורה להשקעה כלכלית משמעותית בארה"ב וליצירת לפחות 10 משרות בארה"ב. התהליך שאנו עושים עבורכם מנוהל לגמרי ואתם לא צריכים לדאוג לכך.
2. מהו הסכום המינימלי להשקעה במסגרת ויזת EB-5?
תשובה
הסכום המינימלי הנדרש להשקעה הוא 800,000 דולר אם ההשקעה מתבצעת באזורי תעסוקה יעדיים (Targeted Employment Areas – TEA).
3. האם ניתן לכלול בני משפחה במסגרת ויזת EB-5?
תשובה
כן, ניתן לכלול בני זוג וילדים לא נשואים מתחת לגיל 21 במסגרת הבקשה לויזת EB-5.
4. מהי תקופת העיבוד לבקשת ויזת EB-5?
תשובה
תקופת העיבוד משתנה, אך לרוב היא נמשכת בין שנה לשנתיים, בהתאם לעומס ולמורכבות הבקשה. יש אפשרות להגיע לארה"ב עם זכויות עבודה תוך כמה חודשים . ומעמד גריד קארד שמני ניתן לקבל תוך כמה חודשים.
5. מהם יתרונות החיים בארצות הברית לאחר קבלת גרין קארד?
תשובה
היתרונות כוללים גישה לשוק העבודה, אפשרות להקים עסקים, גישה לחינוך איכותי ולשירותי בריאות, וכמובן היכולת לחיות במדינה עם יציבות כלכלית ופוליטית.
6. מהו תהליך קבלת הגרין קארד במסגרת תוכנית EB-5?
תשובה
התהליך מתחיל בהגשת בקשה לויזת EB-5 (טופס I-526). לאחר קבלת אישור, מגישים בקשה לגרין קארד זמני (טופס I-485), ולאחר שנתיים ניתן להגיש בקשה להסרת התנאים לגרין קארד קבוע.
7. האם ניתן למכור את ההשקעה לאחר קבלת גרין קארד?
תשובה
לא, ההשקעה צריכה להישאר פעילה לפחות שנתיים מהיום שבו ניתן הגרין קארד הזמני ועד לקבלת הגרין קארד הקבוע. בד"כ ניתן לקבל את סכום ההשקעה (הצובר ריבית) לאחר 4 עד 5 שנים מתקופת ההשקעה.
8. האם נדרש ידע מוקדם על עסקי ההשקעה?
תשובה
לא נדרש ידע מוקדם בניהול עסקים כדי להשקיע במסגרת תוכנית EB-5, אך חשוב לוודא שמבינים מהו סוג הפרוייקט אליו ההשקעה מיועדת. כל התהליך מבוצע עבורכם על ידי החברה בארה"ב ובפיקוח של הנלי פרטנרס.
9. מה קורה אם הבקשה נדחית?
תשובה
במקרה של דחיית הבקשה, המשקיע יכול להגיש ערעור או בקשה מחודשת. חשוב לוודא שכל המסמכים והדרישות מוגשים בצורה תקינה. ניתן לבקש החזר על סכום ההשקעה.
10. האם נדרשת נוכחות פיזית בארה"ב לצורך הבקשה?
תשובה
לא, אין צורך בנוכחות פיזית בארה"ב בזמן הגשת הבקשה, אך לאחר קבלת הגרין קארד יש להראות נוכחות מינימלית במדינה.
11. האם ישנם יתרונות מס למשקיעים במסגרת EB-5?
תשובה
ארצות הברית מציעה מערכת מס מפותחת עם אמנות מס בינלאומיות, אך חשוב להתייעץ עם מומחה מס לבחינת ההשפעות האישיות של ההשקעה.
12. האם תוכנית EB-5 מאפשרת קבלת אזרחות אמריקאית?
תשובה
כן, לאחר חמש שנים של מגורים קבועים בארה"ב עם גרין קארד, ניתן להגיש בקשה לאזרחות אמריקאית.
מעוניין בעוד פרטים?: השאר מייל ונתונים ונשלח אלייך ערכת מידע מלאה:
לפני ששוקלים לעבור לאחת מהמדינות הללו, חשוב להתייעץ עם יועץ מס והשקעות בינלאומי, כדי להבין את כל ההשלכות המשפטיות והכלכליות הרלוונטיות למצבך האישי. הנאמר כאן אינו המלצה להשקעה.
כל המוצג באתר זה הוא למטרות מידע בלבד. המידע המוצג אינו מקיף, אינו שלם, אינו מכיל גילויים חשובים או סיכונים הקשורים בהשקעות וכפוף לשינויים ללא הודעה מראש. המחבר אינו אחראי לדיוק או לשלמות או לחוסר הדיוק או השלמות של המידע המוצג. המחבר לא בדק או וידא מידע שהתקבל מצד שלישי שהוא עשוי להסתמך עליו. המידע אינו לוקח בחשבון מטרות השקעה ספציפיות או מצבים כלכליים ספציפיים של אדם כזה או אחר או ארגון כזה או אחר. המחבר אינו יועץ השקעות ואינו מנהל תיקים ואינו מציג את המידע בתור שידול או השפעה או בקשה או הצעה לקנות או למכור או להחזיק את ניירות הערך המוזכרים באתר. אין לראות במידע באתר הצעה או שידול לקנות או למכור או להחזיק כל נייר ערך או מכשיר פיננסי אחר. המחבר אינו אחראי בשום אופן לתוכן המידע, השמטות במידע, אי דיוקים, טעויות כאלה או אחרות. על כל משקיע להשלים בדיקה משלו לניירות הערך הנידונים. לפני ביצוע השקעה, על הקורא לבדוק השקעה זו .
אין לראות במידע הכלול באתר זה משום יעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם, בהתאם לנתוניו לשם רכישה ו/או ביצוע השקעות, פעולות ו/או עסקאות כלשהן.