מקצוע נדרש בהגירה לאוסטרליה או ניו זילנד הוא מקצוע שקיים בו מחסור בשוק העבודה באוסטרליה או ניו זילנד. המעסיקים ומשרד העבודה עורכים כל כמה חודשים סקרים מה המקצועות שהכי קשה בהם למצוא תעסוקה ובאילו מקומות. כמו כן משווים את המלאי הקיים של מחפשי העבודה בלשכות העבודה. לאחר ניתוח הנתונים מוציאים ומעדכנים רשימות של מקצועו נדרשים. מקצועות נדרשים לטווח ארוך בד"כ נקבעים על ידי המדינה בהתאם לתוכנית הצמיחה הכלכלית שלהן. מקצועות אלו חייבים לתת צורך להתפתחות כלכלית לטווח ארוך.
בקשת ויזה היא תהליך מורכב, מקצועי ונטול סלחנות לטעויות של טירונים. כדי לצלוח את התהליך באופן אופטימלי יש צורך במומחיות ספציפית, הכרה אישית של מדינת היעד ושל חוקי ההגירה שלה שמתעדכנים ומשתנים כל העת.
יאיר עוז הוא יועץ הגירה המורשה היחיד בישראל שיש לו רישיון והסמכה מקצועית ואקדמית לעסוק בייעוץ בתחום עבור שתי המדינות.
סיכוי עדיין קיים, אולם המשמעות בעבורך היא שהמסלול לויזת תושב באוסטרליה יהיה מורכב יותר ותלוי בגורמים נוספים. לגבי ניו זילנד המשמעות היא שהמעסיק צריך להוכיח שאין לו מישהו מקומי זמין שיכול לבצע את העבודה. כמו כן בניו זילנד לא מקבלים ניקוד בונוס בויזת תושב למי שאין מקצוע נדרש וכן הוא לא פתוח למסלול ויזת תושב מויזת עבודה. נושא המקצוע ,האיפיון שלו והמשמעות של סיווגו הם חשובים מאוד בהגירה לשתי המדינות. אנו ממליצים לכם לפנות רק ליועץ או סוכן הגירה מורשה ורשום בשתי המדינות על מנת שתקבלו מידע מהימן ועדכני.
במילה אחת – לא. מתן יעוץ ללא רישיון מרשות יועצי ההגירה של ניו זילנד (IAA) נחשב עבירה פלילית במדינה. היחידים שפטורים מרישיון יעוץ הגירה הם עורכי דין הרשומים בלשכת העו"ד של ניו זילנד או דיפלומטים מוסמכים של ניו זילנד.
סיכוי סביר ביותר – בכפוף למידע שהוצג בפגישה, עמידה בדרישות וכמובן בהינתן שלא יהיו שינויים במדיניות ההגירה. פגישת הייעוץ משמשת פילטר מרכזי בקביעת הסיכוי שלך לקבל ויזה. בפגישה היועץ בוחן את סיכוייך בהתאם לנתונים שהצגת בפניו. מתאמים ציפיות, עושים את מבחן הנקודות וההתאמה ועל פי כל אלה מאתרים את המסלול בעל הסיכוי הגבוה ביותר עבורך להשגת היעד.
עבר פלילי, גירוש ממדינה ובעיות רפואיות מדבקות, יקרות או פוגעות בכושר העבודה.
לרוב מבוצעות בדיקות כלליות, דם וצילום חזה (להוציא ילדים ונשים בהיריון). הבדיקה מתבצעת בישראל על ידי רופא שפועל מטעם רשויות ההגירה בניו זילנד ואוסטרליה. לא ניתן לבצע את הבדיקות בקופות החולים. בשיחת הייעוץ נרחיב על הבדיקות הנדרשות.
העלויות המלאות משתנות על פי סוג הבקשה והמצב המשפחתי, ויינתנו בשיחת הייעוץ. מעבר לתשלום בעבור ייעוץ ההגירה, יש לקחת בחשבון עלויות נלוות רלוונטיות לוויזות כגון:
בדיקות רפואיות
אגרות שונות הנדרשות עי רשות ההגירה (תלוי בסוג הוויזה)
עלויות תרגום ונוטריון
מבחני IELTS לבדיקת רמת אנגלית אם יש צורך(לוויזת SMC בלבד)
משלוח דואר
תעודות מקצועיות
תעודות יושר ממדינות ששהיתם בהן יותר משנה מגיל 17.
יש להגיע בהתאם להוראות שמתקבלות מרשות ההגירה הרלוונטית. ברוב המקרים הדרישה היא להגיע עד שנה מקבלת הוויזה.
לא. חובה להוציא ויזת עבודה לפני כל עבודה בניו זילנד.
ברוב המקרים רשויות ההגירה של שתי המדינות מאפשרות לבן/בת הזוג הנלווה (partner) לבקש בעבורו ויזת עבודה פתוחה. סוכן ההגירה מגיש את הבקשה בעבור ה-partner יחד עם הבקשה של המועמד הראשי. בן/בת הזוג נדרשים לעמוד בתנאי הוויזה.
אם שני בני זוג אקדמאים, בעלי מקצועות נדרשים וניסיון רלוונטי, סיכוייהם המשותפים לקבלת ויזת תושב על בסיס מקצוע נדרש בהחלט משתפרים משמעותית.
הדבר פחות רלוונטי לגבי ויזת עבודה, מכיוון שהיא מתמקדת רק בבן הזוג שקיל הצעת עבודה.
כרגע אין צורך במבחני אנגלית לשם קבלת ויזת עבודה בניו זילנד. המבחן רלוונטי רק לתהליך ויזת התושב על בסיס מקצוע.
לא. יש כמה מבחנים רלוונטיים בהם נדרש לקבל את הציון הרצוי. בשיחת הייעוץ תקבל רשימה שלהם.
ברוב המקרים סוכן ההגירה מבקש להוציא גם ויזות רלבנטיות בעבור בני הזוג והילדים, תלוי מאוד בסוג הוויזה ובתחום העיסוק.
אוסטרליה – 4 שנים
ניו זילנד – 5 שנים
(המידע נכון ליוני 2017)
אני ממליץ בכל מקרה לעשות תמיד ביטוח פרטי כמשלים לביטוח אותו מקבלים מהמדינה, ביחוד בשנה הראשונה או עד שמקבלים מעמד תושב.
כל שינוי בנסיבות המשפיע על תנאי הוויזה שלך מצריך תיאום עם רשויות ההגירה. מי שכבר קיבל מעמד של תושב חופשי לעבור בין עבודות כרצונו מבלי ליידע את הרשויות.
הכנסת בעלי חיים למדינה כרוכה בתיאום מול הרשויות, במיוחד משרדי החקלאות. יש להיערך לכך מספר חודשים מראש. מומלץ לתאם פגישת ייעוץ עם הסוכנות הישראלית להטסת חיות מחמד
תעודת יושר ניתן להוציא ללא עלות באנגלית באתר המשטרה.
במקרים שאינם תלויים במחזיק ויזת העבודה, יש צורך ליידע את רשויות ההגירה במדינת היעד. ברוב המקרים הרשויות נותנות ויזת מעבר נוספת לחיפוש עבודה נוספת. חשוב מאוד לתאם זאת עם רשות ההגירה ולא להישאר עם ויזת עבודה לא תקפה או עם מעסיק לא רלוונטי.
באוסטרליה וניו זילנד אין משמעות לתאריך התחלת הלימודים. ניתן להגיע ולהשתלב עם הילדים בכל שלב. בתי הספר מקבלים ילדים לאורך כל השנה. אל דאגה, לרוב הילדים תוך מספר חודשים מתאקלמים ומשתלבים בצורה מופלאה. הרבה יותר טובה מאשר דמיינתם. לרוב רמת הקושי באותה כיתה באוסטרליה וניו זילנד נמוכה יותר מאשר ישראל מה, שיקל על ההשתלבות.
הימצאות של קרובי משפחה באוסטרליה בוודאי יכולים להקל על תהליך הקליטה אך לא בהכרח יכולים לקדם או להשפיע על הויזה. רק קרובי משפחה (יש הגדרה מה זה קרוב משפחה) שגרים באזורים "מיועדים" ומוכנים לתמוך בך כספונסרים יכולים לסייע בתהליך של ויזה מסויימת.אנו ממליצים להתייעץ עם סוכן הגירה מורשה בעניין זה.