שוק העבודה האוסטרלי זקוק באופן שוטף לאנשי מקצוע בתחומים שונים אשר רובם נמצאים ברשימת המקצועות הנדרשים המתעדכנת מעת לעת. חיפוש עבודה מישראל מאתגר אך מעשי. ניסיוננו מראה שאותם אלו המכינים את עצמם טוב יותר לקראת שלב זה מגדילים את סיכוייהם משמעותית במציאת התפקיד אותו רצו .(חשוב גם שהתפקיד יתאים לדרישות הסף האישיות שלכם כגון : שכר, שעות עבודה, מרחק מעיר גדולה, תנאים נלויים וכו)
Brain Mobility מציעה לכם הכוונה על מנת לשפר את אחוזי ההצלחה שלכם בחיפוש עבודה.
1 –בדקו עם סוכן הגירה מורשה אם המקצוע שלכם ברשימת המקצועות נדרשים
חשוב לקבוע שיחת הכנה לאבחון זכאות וייעוץ ראשוני עם סוכן הגירה מורשה על מנת שתבינו טוב יותר את המסע שלכם לעבר הויזה הנדרשת ואפילו לעבר התושבות. חשוב שתבינו את דרישות הויזה אבל הכי חשוב שתזהו ותאמתו יחד עם הסוכן את המאפיינים של המקצוע והאם הוא מוגדר כמקצוע נדרש באוסטרליה.
2 – הכנו לעצמכם קורות חיים מתאימים לפורמט אוסטרלי
אחד הדברים הכי חשובים שתעשו זה לשנות את פורמט קורות החיים שלך מישראלי לאוסטרלי. הסיכוי מאוד נמוך שמישהו יציץ אפילו בקורות החיים בפורמט ישראלי. האוסטרלים אוהבים לראות את "הסיפור" המקצועי שלך דרך קורות החיים. תפקידכם לשקף להם מה עשיתם,מה הכישורים שלכם, מה למדתם ומה הערך המוסף שלכם בעבודה. לא לשכוח לצרף מכתב נלווה cover letter )) שהוא מעין תמצית הניסיון המקצועי שלכם בשפה אישית ומכירתית. רק לאחר שיש בידכם קורות חיים משודרגים ומותאמים אתם יכולים להתחיל חיפוש אמיתי דרך חברות השמה רלוונטיות ומחלקות משאבי אנוש לחברות שאתם רוצים לעבוד בהן.
Brain Mobility *משתפים פעולה עם כותבת קורות חיים מקצועית לאוסטרליה וניו זילנד
3 – הכנו את עצמכם לראיון זום
לרוב כאשר מגיעים לשלב הריאיון הוא יערך דרך zoom (או פלטפורמה אחרת). מעסיקים ירצו שתבטאו דרך הזום את הניסיון שלכם ואת הכישורים הרלבנטיים לעבודה. אבל הכי חשוב להביא את עצמכם בצורה הכי מהימנה ואמיתית. לבשו מכובד ורצוי שהריאיון יעשה בחדר ללא רעשים והפרעות
4 – הירשמו לאתרי חיפוש עבודה
המקומות הנפוצים ביותר למעסיקים לפרסם משרות פנויות באינטרנט באוסטרליה הם :Indeed ו Joralocal. ניתן ליצור פרופיל מקוון, להעלות את קורות החיים שלכם שם.
5 – גישה ישירה למעסיקים דרך אתרי החברה או באמצעות פתיחת חשבון בלינקדין
בסביבות 80% מהמשרות באוסטרליה מוסתרים או לא מפורסמים. על מנת להגדיל את הסיכויים שלכם כדאי ליצור קשר אישי עם המנהל או אחראי התחום. גישה ישירה מוערכת. אם אתם כבר באוסטרליה אז קביעת פגישה פיסית היא הדבר הנכון ביותר. נקיטת יוזמה. תשתדלו לא לקרוא לזה פגישה (נשמע רציני מאוד) אלא משהו קליל כמו "catch up for a coffee" לחצי שעה. אם זה יהיה מוצלח המעסיק יאריך איתך את הפגישה. מבחינתכם זה ראיון עבודה לכל דבר. תגיעו מוכנים, לבשו בהתאם , תחייכו, תהיו מוכנים עם ה CV. בתחילת הפגישה לחצו את היד והביטו אל עיניו של המעסיק. רצוי לפתוח את השיחה בsmall talk וקצת לספר על עצמכם באופן אישי לפני החלק המקצועי. בסיום הפגישה לחצו את היד ושלחו מייל תודה על הפגישה. רצוי לבדוק סטטוס לאחר שבועיים.
6 – אל תתביישו לבקש עזרה
מציאת עבודה היא לא דבר קל, שלא לדבר על מדינה מחוץ לישראל. יש שפע של משאבים זמינים כדי לעזור לך בחיפוש שלך – אל תפחדו לנצל אותם! חברות השמה, קשרים עם ישראלים, אתרי חברות, פייסבוק,פורומים מקצועיים וכו. תרגלו את מיומנות המכירה שלכם והכירו אנשים חדשים.
7 – התחילו את חיפוש העבודה שלכם ושפרו את האנגלית ..זה לוקח זמן
רמת האנגלית והתקשורת הבין אישית שלכם באנגלית ישחקו תפקיד משמעותי במציאת מעסיק.על מנת לשפר את הכישורים שלכם באנגלית ולתת לעצמכם התחלה טובה יותר אנו מציעים שתאמנו את עצממכם או תפנו לבתי ספר באנגלית מדוברת לחידוד השפה ויצירת ביטחון.
8 – התחילו גם בעבודה ברמה נמוכה יותר -ותרו על האגו ורכשו ניסיון מעשי מקומי
למרות שאתם עשויים להיות מנוסים ובעלי סמכות מקצועית בארץ אתם תהיו הרבה יותר employable (מוכנים לשוק העבודה) באוסטרליה עם קצת ניסיון עבודה מקומית. הנמכה של התפקיד היא דרך מצוינת להתחיל לצבור קצת ניסיון מקומי וגם ליצור קשרים חדשים ובעיקר לצבור ביטחון לדבר אנגלית והבנה טובה יותר של סביבת העבודה באוסטרליה.
להלן כמה אתרי אינטרנט שימושיים שאנו חושבים שיעזרו לכם בחיפוש שלכם!
SEEK, AMRC, INDEED, AMES, PREPAR, CARREONE
9 – בידקו את רשימת המקצועות הנדרשים באוסטרליה
10 – הורידו את הערכה שלנו לחיפוש עבודה באוסטרליה וניו זילד 2024– לחצו כאן
לידיעתכם:הצעות אלו לא מבטיחות עבודה אלא רק משפרות את הסיכוי למצוא אותה בצורה יעילה ומקצועית יותר**